Kaprerne hadde skåret over strupen på en passasjer på første klasse og tok seg inn i cockpiten da flyvertinnen Madeleine Amy Sweeney (35) begynte å få panikk.

— Jeg ser vann og bygninger. Å min gud! Å min gud! sa da hun så New Yorks skyskraperhorisont og Hudson-elva komme i synsfeltet noen minutter før flyet krasjet.

Hun ringte en bakkeleder på Logan-flyplassen i Boston etter at AA-11 var kapret, forteller en FBI-rapport som Los Angeles Times gjengir.

Brutalt behandlet

Denne siste telefonsamtalen Sweeney hadde, skjedde om lag 20 minutter etter at Flight 11 lettet fra Logan klokka 7.45 tirsdag morgen 11. september. Flyet hadde 81 passasjerer og en besetning på ni. Det er uvisst om hun ringte fra mobiltelefon eller en telefon i flyet.

Beskrivelser fra flere kan tyde på at kaprerne oppfordret passasjerene til å ringe sine kjære eller bekjente og fortelle hva som foregikk.

— Dette flyet er blitt kapret, sa Sweeney til bakkesjefen med en stemme så behersket som om hun serverte kaffe eller te.

Hun fortalte at to kolleger, som hun oppga identiteten på, var blitt stukket ned.

— En av kaprerne skar også over strupen på en av businessklassepassasjerene, og det ser ut som han er død, fortalte hun.

I vraket på flyet United Airlines-flyet som styrtet utenfor Pittsburgh i Pennsylvania ble lik av flyvertinner funnet bakbundet.

Snakket bra engelsk

Etter hvert som vitneforklaringene samles inn tyder mye på at kaprerne gikk til handling ganske kort etter take-off. De drepte noen passasjerer for å sette skrekk i andre, truet besetningen med kniver, og fikk alle om bord vekk fra flygerkabinen.

Sweeney fortalte at hun så fire kaprere som så ut til å være fra Midtøsten. FBI tror det var fem kaprere om bord.

Hun sa tre av kaprerne satt på første klasse og en av dem snakket veldig bra engelsk.

Sweeneys vitnemål styrker teorien om at kaprerne ikke brukte andre våpen enn kartongkniver, barberblad og små kniver gjemt i sigarettennere.

Etter å ha fått alle passasjerene bakover i flyet, braste de inn i flygerkabinen.

Ifølge FBI-rapporten forsøkte flyvertinnen å få kontakt med cockpiten men fikk ingen respons. Da bakkesjefen på Logan spurte Sweeney om hvor de befant seg, sa hun: "Jeg ser vann og bygninger. Åh min gud, åh min gud!" Det var hennes siste ord.

Småbarnsmor

35 år gamle Sweeney hadde to små barn og vært ansatt hos American Airlines i 12 år. Familien bodde i Acton i Massachusetts.

Sikkerhetskamera på flyplassen i Portland i Maine har bilder av to av de mistenkte kaprerne, Mohamed Atta og Abdulaziz Alomari, i det de passerer gjennom sikkerhetskontrollen på vei til Boston. Bildene ble frigitt torsdag.

Men en saudiarabisk avis, al-Medina, skriver at en mann ved navn Abdulaziz Alomari, ansatt i Saudi Telecom, vil stevne TV-kanalen CNN for å ha kringkastet navnet hans i forbindelse med kapringene. Han sier passet hans ble stjålet da han bodde i Denver i Colorado i 1995. Det kan ha blitt brukt av mannen som er avbildet av sikkerhetskameraet i Portland og identifisert av FBI som en av kaprerne.