Zelaya sa sent torsdag kveld at representanten for regimet inntok en svært kompromissløs holdning og at regimets posisjoner ligger langt fra det som det kunne bli enighet om.

Tidligere på kvelden var Zelaya langt mer positiv. Da sa han til Radio Globo at veien til en fredelig løsning var åpen.

– Jeg kan fortelle at dialogen har begynt, sa Zelaya torsdag til Radio Globo etter et møte med visebiskopen i Tegucigalpa, Juan José Piñeda, og etter det første møtet med en representant for kuppregimet til Roberto Micheletti.

Han sa at dette første skrittet i en dialogprosess hadde vært positivt, selv om det ikke var noen konkrete resultater.

Møtte kandidatene

Zelaya møtte også de fire viktigste kandidatene som stiller opp ved valget i november, og på blokka har han møter med næringslivsledere og andre samfunnsledere senere i uka.

De sa at kuppresident Micheletti var åpen for dialog om en løsning med Zelaya, men bare på betingelse av at Zelaya ikke blir gjeninnsatt. De møtte ham i to timer i presidentpalasset før de møtte Zelaya.

Zelaya befinner seg innesperret i den brasilianske ambassaden etter at han tidligere i uka i all hemmelighet kom seg tilbake til landet, tre måneder etter at han ble styrtet og sendt i eksil.

Den avsatte presidenten har krevet å få snakke med Micheletti siden han kom tilbake. Men hans ufravikelige krav er at han blir gjeninnsatt som president.

Omringet

Honduranske styrker omringer ambassaden, der Zelaya, medlemmer av hans familie, et 70-tall støttespillere og brasilianske diplomater sitter isolert og stadig mer slitne på grunn av kummerlige forhold og vansker med forsyninger.

I resten av byen var situasjonen tilnærmet normal igjen torsdag, etter at et nesten tre dager langt portforbud ble opphevet.

Skolene, butikker og den internasjonale flyplassen åpnet igjen, og gatene var fulle av biler og travle mennesker.

Men myndighetene gjeninnførte portforbudet torsdag kveld til fredag morgen.

I New York ble det kunngjort at FNs sikkerhetsråd skal drøfte krisen i Honduras etter forespørsel fra Brasil.