— Det som er skjedd stemmer overhodet ikke med det bildet jeg har av ham. Jeg forstår det ikke, sier Hartung til den tyske TV-kanalen Sender n-tv.

Hun sier hun er absolutt lamslått av det som er skjedd. Hun forsøker å tenke seg hva som kan ha vært grunnen til at det har klikket fullstendig for 19-åringen. Politiet har opplyst at eleven ble utvist fra skolen noen få uker tidligere.

— Vennene hans skulle ta eksamen, og ikke han, og da har det antakelig klikket for ham.

Elevene var inne i siste del av den anstrengende eksamensperioden, og så fram til sommerferien.

Hartung sier 19-åringen verken var kjent for å bruke våpen eller narkotika.

Men hun sier at han gjerne ville vekke oppsikt, og det gjorde at han ofte var på kant med lærerne. Medelevene kom imidlertid godt overens med ham.

— En gang sa han: "Jeg ønsker en gang at alle skal vite hvem jeg er", sier hun.

Sjokk

Sjokkerte elever og pårørende gråt og omfavnet hverandre utenfor skolebygningen etter at tragediens omfang ble kjent etter nesten tre timer. Et telt var satt opp for å kunne motta de mange som trengte lege og psykologhjelp etter skytedramaet.

Elever som var inne i skolebygningen forteller at gjerningsmannen passerte dem i korridoren og tok ladegrep på våpnene sine.

— Jeg så at han hadde to våpen, forteller en gutt til BBC.

En annen forteller at gjerningsmannen løp forbi ham i korridoren, og så hørte de skudd.

— Lærerne ropte til oss at vi måtte komme oss unna, sier en skolejente.

— Jeg skalv av angst, forteller en annen 13 år gammel jente til nyhetsbyrået DPA. Hun sto fullstendig matt og gråtende sammen med andre elever utenfor skolen, og forsøkte å fatte det som var skjedd.

— Ingen skulle tro at noe slikt kunne skje i denne søvnige lille byen, sier den 15 år gamle eleven Kristin Szlosze.

Eksamen

Da skuddene hørtes i skolebygningen, satt et stort antall elever klare til å starte på de siste eksamensprøvene. De flyktet, og mange barrikaderte seg i aulaen på skolen, forteller elevene. 180 elever var inne i skolebygningen under det fire timer lange dramaet.

— De amerikanske tilstandene har nådd oss, sier lederen i det tyske politiforbundet, Konrad Freiberg. Han mistet et medlem av forbundet da 19-åringen skjøt en politimann på vei inn i skolebygningen. Politimannen var 42 år og hadde to barn.

(NTB)