Men kanskje skyldtes det at det var først på de siste meterne at USAs 43. president George W. Bush og den nye førstedamen, Laura W. Bush, gikk ut av panserbilen i luksusutgave, «USA 1», og gikk de siste meterne til fots frem til Det hvite hus.

De foreløpige politirapportene forteller om god kontroll med 10.000 – 20.000 demonstranter. Bare et alvorlig sammenstøt der et titall demonstranter ble anholdt og fraktet bort noen kvartaler, før de ble satt på frifot.

Det skjedde bare noen kvartaler fra Det hvite hus, etter en stor demonstrasjon. Stemningen ble hissig og kunne ha utviklet seg til det mer dramatiske.

20.000 demonstranter Rundt regnet 20.000 demonstranter hadde fått tillatelse til å fremføre sitt budskap. Demonstrasjoner både for og imot den nye presidenten, valgresultatet og ulike saker.

Nesten like mange politifolk var utkalt. På paradegaten Pennsylvania Avenue sto sikkerhetsfolkene nærmest skulder ved skulder, i sidegatene satt mobile stormtropper klare til å rykke frem på det minste varsel.

Men ingen gateslag kom, det ble med plakatene og mishagsytringer gjennom megafoner og rop.

– Det er langt flere her som er kommet for å hylle en ny president enn de som protesterer, sa en fjernsynskommentator på et av stedene som var utpekt som et av «brennpunktene».

Det historiske øyeblikk Og på fortauene forsikret fremmøtte at de var kommet med sine familier for å oppleve et historisk øyeblikk – enten de hadde stemt på George W. Bush eller ikke.

Hovedstaden var ikke akkurat velsignet med godt vær, det silregnet størsteparten av formiddagen og gjennom innsettelseshøytideligheten.

Men det ble aldri så ille som i 1985 da Ronald Reagan ble innsatt for andre gang, og da edsavleggelsen ble flyttet innendørs.