En skredder ble i kveld beskutt og skallet ned i sin egen butikk i Lønngatan i Malmø. Mannen ble ikke truffet, og skal ikke være alvorlig skadet. Skyteepisoden skjedde bare 50 meter unna åstedet for et tidligere skuddrama. 10. oktober ble en 47 år gammel mann skutt på en bussholdeplass like over gaten for skredderforretningen.

Predrag Stojanovic bor et steinkast fra de to åstedene.

— Det er skremmende. Det skjer så mange episoder over hele byen, og det føles som det kommer nærmere og nærmere. Det er ufattelig at det blir løsnet skudd to ganger like ved blokken min. Jeg tenker mye på det, sier Stojanovic.

Han var hjemme begge gangene, men hørte aldri noen skudd.

— Første gangen skrudde jeg på nyhetene, og fikk sjokk da jeg så bilde av bussholdeplassen like utenfor vinduet, sier han.

Lørdag kveld måtte han vente i over to timer på at politiet skulle fjerne politisperringene, slik at han kunne komme ut av sin egen leilighet. Politiet bekrefter at det er funnet kulehull ved vinduet, og det var også et vitne til episoden.

En annen nabo, Hassan Sheikha, har nettopp flyttet inn i blokken.

— Jeg angrer ikke, selv om det er ille det som skjer her nå. Man kan ikke fundere for mye på hva som kan gå alt, da blir man bare sittende inne og engste seg. Jeg prøver å gå ut og leve normalt, sier han.

Heller ikke Sheikha hørte skuddene i går kveld.