Soldatene ble imidlertid overmannet etter å ha drept et gissel.

Dramaet startet da tre soldater flyktet fra en militærbase utenfor Havana søndag. De tre skjøt og drepte en medsoldat og såret en annen, før de forsvant, utstyrt med automatgevær.

Det cubanske forsvaret satte i verk en storstilt jakt på de tre desertørene, og spredte løpesedler med advarsel om at de var bevæpnede og farlige.

Den ene av de tre soldatene ble pågrepet, mens de to øvrige holdt seg skjult på ukjent sted.

Drepte gissel

Før daggry torsdag kapret de to unge mennene en buss med passasjerer i Havana og tvang sjåføren til å kjøre til Jose Marti-flyplassen i utkanten av den cubanske hovedstaden.

På flyplassen tok kaprerne seg inn i et tomt Boeing 737-fly. En av passasjerene på bussen, en ubevæpnet oberst, forsøkte å stanse dem, men ble skutt og drept.

Soldater fra sikkerhetsstyrkene rykket deretter inn på flyplassen og overmannet kaprerne. Det er ikke meldt om sårede etter aksjonen.

Øyenvitner på flyplassen fortalte om skuddveksling, men både myndighetene og cubanske medier ventet i det lengste med å fortelle hva som hadde skjedd

Flere ansatte på flyplassen fortalte senere at de hadde fått streng beskjed av politiet om å holde tett, og torsdagens flyavganger gikk som normalt.

Mange kapringer

Cuba har opplevd en rekke kapringer og kapringsforsøk opp gjennom årene, de siste våren 2003 da to fly med få dagers mellomrom ble kapret og tvunget til Key West i Florida. Noen dager senere avverget cubansk politi et tredje forsøk på å kapre et fly etter avgang fra Isla de Juventud.

I september 2000 styrtet et cubansk småfly i havet sørvest for Key West, trolig etter å ha blitt kapret.

Fire år tidligere tvang tre cubanske menn et polsk fly til å fly fra Cuba til Florida, men også dette styrtet ved Key West.

I juli 1996 tvang en cubansk offiser et cubansk passasjerfly til å lande på den amerikanske Guantanamo-basen, og noen uker senere ble et spansk Iberia-fly kapret underveis fra Madrid til Havana med 286 passasjerer om bord. Kapreren hevdet å ha en bombe og omdirigerte flyet til Miami.

I mars 1987 skjøt cubansk politi ned og drepte en mann som hadde kapret et fly for å komme til USA. Tretten av passasjerene ble skadd da en håndgranat eksploderte om bord i flyet.