Dårlig flyvær i Moskva var unnskyldningen på forsinkelsen, og den russiske presidenten fikk en hjertelig mottakelse da han til slutt dukket opp på møtestedet som var en restaurant i Hattenheim utenfor Wiesbaden, sørvest i Tyskland.

– Vi er glade for at presidenten er her. Det snødde i Moskva, men her er det stjerneklart, sa Merkel.

De to lederne hadde mye å snakke om da de til slutt benket seg ved restaurantbordet.

Merkel ivrer etter å innføre nye sanksjoner mot Iran, noe Putin neppe uten videre vil være med på. Heller ikke i spørsmålet om uavhengighet for Kosovo er de to enige, men om de også kom inn på dette under søndagens sene middag er ikke kjent.

Putins besøk i Tyskland varer i to dager, før han etter planen fortsetter til Iran.

Russiske medier meldte søndag at det var avdekket en mulig attentatplan i forbindelse med dette besøket, noe iranske myndigheter avviser som grunnløse påstander.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax skal en gruppe selvmordsbombere ha planer om å drepe den russiske presidenten under besøket i Teheran.

– Opplysningene som er blitt publisert i enkelte medier, er totalt grunnløse og i tråd med den psykologiske krigen som er blitt startet av fiender som ønsker å skade forholdet mellom Iran og Russland, sa en talsmann for det iranske utenriksdepartementet, Mohammad Ali Husseini.

BLOMSTERGUTT: President Vladimir Putin kom forsinket til møtet med Angela Merkel, men hadde med blomster som plaster på såret.
INA FASSBENDER
DISKUSJON: Tonen var gemyttlig da Tysklands forbundskansler Angela Merkel søndag tok imot Russlands president Vladimir Putin i en restaurant utenfor Wiesbaden.
POOL