Ordkrigen mellom Tyksland og Italia som startet med den italienske statsministerens famøse nazi-sammenligning av en tysk parlamenariker i EU-parlamentet i Strasbourg, er nesten over. Men det har ikke den avsatte turisme-statssekretæren Stefano Stefani innsett.

Stefani måtte i går gå av som følge av sine uttalelser om at tyskere er "arrogant, blonde supernasjonalister" som oversvømte italienske strender. De flåsete utsagnene fra Italias politikere fikk Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder til å avlyse sin planlagte sommerferie i Toscana.

I et intervju med avisen "Corriere della Sera" mener Stefani at hadde Schröder ýhatt humor, eller ganske enkelt vært intelligent, hadde han forstått og ikke blitt fornærmetý.

Men Stefani har større tiltro til tyskere flest enn til forbundskansleren. Han tror ikke på en tysk turist-boikott og avlysninger av Italia-ferier.

ý Bare en idiot ville gjøre slikt. Jeg kjenner tyskerne godt. De planlegger ferien et år i forveien. De er planleggere....

Samtidig som Stefani fortsetter å sende fornærmelser nordover alpene, forsøker andre å skape forsoning. Bilprodusenten Fiat har bestemt å gi Gerhard Schröders kone Doris Schröder-Köpf en flunkende ny Lancia Ypsilon.

Kanslerfruen skal motta det aller første eksemplaret av modellen som kjører på tyske veier. Fiat foreslår at kone Doris Schröder-Köpf selger bilen til inntekt for en telefontjeneste for barn i vanskeligheter, som hun er beskytter for.

ý Med dette initiativet vil vi understreke det dype fellesskapet mellom de to landene og samtidig hjelpe barn i nød, heter det i en pressemelding fra Fiat, ifølge avisen Bild Zeitung.