Tirsdag ble den kongelige forlovelsen kunngjort, og samme ettermiddag møtte paret pressen ved sommerslottet Solliden på Öland.

– Vi er utrolig lykkelige over å stå her i dag, erklærte prinsessen, med sin forlovedes arm rundt livet.

Madeleine forteller at hun var 17 år da hun traff Bergström første gang, men det tok noen år før de ble et par, i 2002.

Begge sier det var den andres øyne de festet seg ved.

– Han er verdens snilleste person, veldig omtenksom og en fantastisk venn, sier Madeleine videre om hva hun setter pris på hos sin framtidige ektemann.

Tirsdag kveld skulle paret feire forlovelsen med middag med familien på Solliden slott.

Fridde på Capri

Frieriet fant sted 12. juni, da paret var på ferie på Capri. Bergström forteller at han hadde snakket med både kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria og hennes forlovede før han gikk ned på kne i solnedgangen, og spurte om prinsessen ville gifte seg med ham.

– Og jeg svarte «så klart jeg vil!», utdyper Madeleine.

Men det var først tirsdag, da forlovelsen var kunngjort, at prinsessen kunne bære forlovelsesringen. Hun virket svært fornøyd da hun viste den fram for ivrige fotografer.

– Den er utrolig fantastisk, jeg kunne ikke tenke meg noen bedre, sier hun.

Det er ikke fastsatt noen bryllupsdato, men paret sier de vil vente til etter at kronprinsesse Victoria har giftet seg med Daniel Westling. Trolig blir det på høsten 2010 eller vinteren 2011.

På spørsmål om paret ønsker barn, svarer Madeleine at det er «selvsagt».

Ba om tillatelse

I en pressemelding fra det svenske hoffet tidligere tirsdag heter det at kongen har gitt sitt samtykke, og at det i henhold til grunnloven også er innhentet samtykke fra regjeringen.

Kong Harald har sendt gratulasjonstelegram både til det svenske kongeparet og til det nyforlovede paret, opplyser kommunikasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Prinsesse Madeleine er det tredje og yngste barnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia og nummer tre i arverekkefølgen etter kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip. Hun har universitetseksamener i kunsthistorie, etnologi og moderne historie.

Jonas Bergström (30) traff Madeleine gjennom felles kjente. Han tok juridisk embetseksamen i 2006 og arbeider ved det prestisjefylte advokatkontoret Vinge i Stockholm.

Hans belevne væremåte og interesse for idrett sies å ha falt i smak hos kongeparet, og spesielt kongen sies å ha et varmt forhold til ham.

Selv om Bergström etter hvert får tittelen hertug, skal han fortsette sitt arbeid som advokat.

Eric Roxfelt / SCANPIX