Det forteller en kilde i Det republikanske partiet med kjennskap til hva som foregikk på møtet i Washington.

Lederen for Republikanerne i Representantenes hus, Eric Cantor, foreslo en kortvarig løsning for å heve det såkalte gjeldstaket. President Obama insisterte på en mer omfattende avtale.

— Kan bety slutten

Obama ga angivelig klar beskjed om at han ikke vil la seg presse ytterligere, selv om det skulle bety at han ikke blir gjenvalgt som president.

— Jeg har nådd min grense. Dette kan bety slutten på min presidentperiode, men jeg viker ikke på dette, skal Obama ha sagt.

Samtidig varsler kredittvurderingsselskapet Moody's at det kan bli aktuelt å nedgradere USAs kredittverdighet.

Bakgrunnen for advarselen er striden rundt det amerikanske statsbudsjettet og maksgrensen for USAs statsgjeld. Hvis grensen ikke heves, så kan supermakten bli flyttet ned fra toppkategorien AAA, heter det i en uttalelse fra Moody's onsdag.

- Økende risiko

De to store amerikanske partiene har lenge forsøkt å bli enige om et nytt statsbudsjett, noe som vil bane vei for en heving av gjeldstaket. Men så langt har ikke forhandlingene gitt resultater.

Hvis ikke taket løftes innen 2. august, vil USA trolig bli nødt til å stanse betalingen av renter og avdrag for en kort periode. Moody's mener det er en liten, men økende risiko for at dette kan skje.

Byrået advarer i tillegg om at det er en mulighet for at den amerikanske kredittverdigheten vil bli nedgradert også dersom landet i siste liten klarer å unngå mislighold.

President Barack Obama har gitt Demokratene og Republikanerne ordre om å møtes daglig for å forsøke å bli enige om et nytt budsjett. Onsdagens møte varte i nesten to timer.