— Jeg sitter og venter på bil nå, og er lovet plass på et australsk Hercules-fly til Darwin i Australia i løpet av dagen, fortalte den norske observatøren Yannis Tavridis til NTB på telefon fra Dili.

Tavridis er den siste av åtte norske observatører fra Samarbeidsutvalget for Øst-Timor og Indonesia som evakueres fra den tidligere portugisiske kolonien.

I går kveld måtte han og flere andre internasjonale observatører be om politibeskyttelse og søke tilflukt på en politistasjon i Dili, etter skyting og angrep fra pro-indonesisk milits i nabolaget.

— Det var skyting i gatene, og flere hus i nabolaget gikk opp i flammer, men for meg var natten på politistasjonen en av de roligste jeg har hatt på lenge. Jeg sov godt, fortalte Tavridis i morgentimene lokal tid.

Flere hus i nærheten av observatørenes hovedkvarter sto natt til i går i flammer, Hotell Mankhota som har huset journalister og FN-personell ble angrepet og påtent av militssoldater foran øynene på 200 indonesiske soldater og politimenn, og et av byens andre store hotell ble evakuert i går kveld.

Minst 145 mennesker skal ha blitt drept av militsen bare søndag, selv om tallet på ingen måte lar seg bekrefte all den tid det nærmest er umulig å bevege seg langs veier og gater.

NTB