Dette melder israelske kilder.

Fjernsynsselskapet CNN viste i morges bilder av menn som kom ut av bygningen og ble kjørt bort i buss.

Kort tid før var flere busser kjørt frem foran kirken, som er bygd på stedet der Jesus skal ha blitt født. En talsmann for den israelske hær sa at forberedelsene til en evakuering av alle de 123 palestinerne inne i kirken var i full gang.

Dermed så den fem uker lange israelske beleiringen av Fødselskirken ut til å være over. Det var ventet at de 13 mest militante palestinerne ville bli send til Kypros, mens 26 skulle settes i palestinsk fengsel og de 85 siste bli løslatt på Vestbredden.

Forsinket

— Operasjonen skal gjennomføres i løpet av denne morgenen. Faktisk skulle den vært satt i gang for en halv time siden, sa kaptein Sharon Feingold til pressefolk på stedet klokken 5.30 norsk tid fredag.

Kort tid senere kom den første palestineren ut gjennom den trange kirkedøren. Han gikk gjennom en israelsk sikkerhetskontroll og inn på den ventende bussen, og i løpet av de neste minuttene ble han fulgt av flere andre.

Et militært britisk transportfly var fredag morgen ventet til området for å hente de 13 som skulle til Kypros. Derfra er det meningen at gruppens medlemmer skal sendes videre til ulike europeiske land og til Canada. (NTB)