En Hamas-delegasjon fra Gazastripen er kommet til Kairo for å drøfte detaljer i forbindelse med Egypts forslag til våpenhvile.

Også Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier og palestinernes president Mahmoud Abbas er ventet til Kairo lørdag.

Setter ikke tidsfrist

Israels utenriksminister Tzipi Livni avslår i et intervju med The Washington Post å sette noen tidsfrist for militæroffensiven på Gazastripen, men sier at målet ikke er å okkupere Gazastripen på nytt.

Les også: Israel avviser våpenhvile

Hamas-delegasjonen fra Gazastripen ledes av Ayman Taha og Jamal Abu Hashem. De krysset grensen til Egypt sent fredag kveld, men det er ikke kjent hvordan det skjedde. En Hamas-delegasjon fra Syria er også ventet.

Hamas-representantene skal blant annet møte Omar Suleiman, Egypts ansvarlige for israelsk-palestinske spørsmål, melder det offisielle nyhetsbyrået MENA.

Utenriksminister Steinmeier forventes å møte både Egypts president Hosni Mubarak og palestinernes president Abbas.

Angrepene fortsetter

Israelske militære kilder sa lørdag at 15 Hamas-soldater ble drept i en serie på 40 rakettangrep tidlig lørdag morgen. Angrepene rettet seg mot utskytningsramper for raketter, tunneler under grensen til Egypt, våpenlagre og produksjonsanlegg, ifølge israelske kilder.

Fakkeltog i Bergen: — Våpenhvile nå!

En kinesisk utsending vil i løpet av de nærmeste dagene besøke Egypt, Israel og de palestinske områdene for å slutte seg til de internasjonale bestrebelsene for å få slutt på krigen i Gaza, opplyste Kinas utenriksdepartement.

Har du spørsmål om Midtøsten-konflikten?

Se hva eksperten svarte i nettmøte.

REUTERS/SCANPIX