Forskning.no skriver i dag at når kvinnene først ble bedt om å velge, svarer 90 prosent at de foretrekker en bred penis fremfor en lang. Men størrelsen på penis er ikke det viktigste kriteriet for en kvinne når hun blir tiltrukket av en mann.

85 prosent fornøyd

Dr. Kevan Wylie fra Porterbrook-klinikken og Ian Eardley Fra St James' Hospital i Storbritannia har saumfart mer enn 50 internasjonale forskningsprosjekter fra 1942 til nå for å kartlegge holdninger til størrelsen på penis.

Den store studien, der over 50 000 heteroseksuelle menn og kvinner er kartlagt, viser at 85 prosent av kvinnene var fornøyd med størrelsen på partnerens penis. Bare 55 prosent av mennene var fornøyd med med utstyret sitt.

De fant ut at den gjennomsnittlige erigerte penis har en lengde på 14-16 centimeter.

De lange franske

Målinger har vist at Sør-Korea kommer kortest ut mens de lengste penisene — 16 centimeter i snitt - finnes i Frankrike.

Mange menn sliter med størrelsen på redskapen sin. Gjennomsnittspenisen er funnet i Tyskland.

— Det er svært vanlig for menn å bekymre seg om størrelsen på penisen sin, og det er viktig at disse bekymringene ikke blir avfeid, for dette kan gjøre bekymringene enda sterkere, sier Dr. Wylie i en pressemelding fra det urologiske tidsskriftet BJU International.

Les hele artikkelen i forskning.no: Kvinner synes ikke større er bedre.

GOD SOM GULL: Det er ikke bare lengden, det er også tykkelsen, det kommer an på. Ikke sikkert det gjør menns usikkerhet på redskapen sin mindre. Denne gullpenisen er laget av kunststudent Katinka Maraz.
Knut Egil Wang