Riksadvokat Fernando Pinto Monteiro sa at 14 måneders etterforskning ikke har avdekket noen bevis for at de tre som har vært nevnt som mistenkte, skulle ha begått noen forbrytelse.

De tre som har hatt status som mistenkte, er foreldrene Kate og Gerry McCann og deres britiske nabo i Portugal, Robert Murat.

Murat fikk torsdag i forrige uke nesten 6 milioner kroner av til sammen elleve britiske aviser for å ha blitt hengt ut i saken.

Kan gjenopptas

Forsvinningssaken legges foreløpig i skuffen, men kan tas opp igjen dersom nye bevis skulle dukke opp.

Kate og Gerry McCanns talsmann opplyste at paret var lettet mandag.

– Jeg må likevel understreke at det ikke er noen feiring. De skulle i utgangspunktet aldri hatt status som mistenkte. At de nå ikke er blitt tiltalt for noe beviser det, sa Clarence Mitchell etter politiets avgjørelse mandag.

Michell la til at ekteparet McCain føler seg forurettet.

– De er to krenkede mennesker. De siste ti månedene har de levd med smerten over å være mistenkte i tillegg til smerten over å ha mistet Madeleine, påpekte Mitchell.

Enorm medieinteresse

Rogiero Alvares, en av parets portugisiske advokater, karakteriserer politiets avgjørelse som en definitiv seier.

Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i Algarve i mai 2007, bare noen dager før hun fylte fire år. Saken ble gjenstand for enorm medieinteresse, spesielt etter at foreldrene fikk status som mistenkte.

Madeleine er aldri blitt funnet, og politiet har ikke greid å framskaffe tilstrekkelig bevis for å sikte noen for forsvinningen.