Washington: USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømmer planen til en evangelisk-kristen menighet i Florida om å gjennomføre en symbolsk Koran-brenning 11. september.

— Jeg er oppmuntret av den klare og entydige fordømmelsen av denne respektløse handlingen som har kommet fra amerikanske religiøse ledere fra alle trosretninger, fra evangelisk kristne til jødiske rabbinere, samt fra sekulære ledere og opinionsdannere, sier Hillary Clinton.

— Vårt engasjement for religiøs toleranse går helt tilbake til nasjonens fødsel, sa Clinton under et iftar-måltid hun hadde invitert til i Det hvite hus i forbindelse med muslimenes hellige fastemåned ramadan.

Følger i Afghanistan

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen advarer også mot den varslede Koran-brenningen, vel vitende om hvilke følger en slik handling kan få for sikkerheten til alliansens soldater i Afghanistan.

NATOs og USAs øverstkommanderende i Afghanistan, general David Petraeus, er også bekymret.

— Dette er nøyaktig en slik handling som Taliban vil kunne nyttiggjøre seg. Og ikke bare her, men overalt hvor vi er i kontakt med det muslimske samfunnet, mener Petraeus.

Anti-islamsk

Det er den evangelisk-kristne menigheten «The Dove World Outreach Center» i Florida som truer med å brenne Koranen i sin markering av niårsdagen for terrorangrepene mot USA.

Menigheten ledes av pastor Terry Jones, som tidligere har markert seg med sine sterkt antiislamske holdninger.

— Vi tror sterkt at dette er noe Gud ønsker at vi skal gjøre, sier en av pastorens medarbeidere, Wayne Sapp.