– Medlemslandene i Sikkerhetsrådet fordømmer atomprøvesprengningen, som var et klart brudd på resolusjon 1718, het det i en uttalelse fra rådet.

Resolusjon 1718 ble vedtatt etter at Nord-Korea gjennomførte sin første atomprøvesprengning i oktober 2006.

– Sikkerhetsrådets medlemmer begynner straks arbeidet med en ny resolusjon, het det videre etter mandagens møte.

Prøveskyter rakett

Tirsdag svarte Nord-Korea med å prøveskyte to kortdistanseraketter.

Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. De to rakettene ble skutt opp over Gulehavet tirsdag ettermiddag lokal tid. Sørkoreanske tjenestemenn sier rakettene hadde en rekkevidde på 130 kilometer.

Den ene var en bakke-til-luft-rakett, mens den andre var en bakke-til-skip-rakett, melder Yonhap.

Det var på forhånd varslet at Nord-Korea ville følge opp mandagens atomprøvesprengning med to rakettprøveskytinger tirsdag eller onsdag.

– Nord-Korea har innført en forbudssone for alle fartøy i Gulehavet utenfor Jungsan i Sør-Pyongan-provinsen, sa en regjeringskilde i Sør-Korea til Yonhap i forkant av prøveskytingen.

Jungsan ligger rundt 40 km vest for Nord-Koreas hovedstad Pyongyang og raketten som skal prøveskytes er trolig basert på kinesisk teknologi og har en rekkevidde på 160 kilometer.

**Les også:

Sterke reaksjoner mot atomtesten**

USA-kritikk Nord-Korea har gjennomført en rekke prøveskytinger av kortdistanseraketter de siste årene, både over Gulehavet og Japanhavet.

Prøveskytingene har ofte funnet sted i forbindelse med at det rettes internasjonal kritikk mot regimet i den lukkede kommuniststaten.

Den internasjonale kritikken etter mandagens atomprøvesprengning har vært massiv, og USA har gjort det helt klart at nordkoreanerne nå kan vente seg straffereaksjoner.

– USA mener at dette var et alvorlig brudd på folkeretten og en trussel mot freden og sikkerheten i regionen og internasjonalt, sa landets FN-ambassadør Susan Rice mandag.

– USA vil derfor arbeide for en krass resolusjon med sterke tiltak, sa hun etter møtet i Sikkerhetsrådet.

Klare til kamp Også dette var Nord-Korea raske med å svare på, i form av en melding som ble sendt ut av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

– Det framstår som klart at USAs fiendtlige innstilling til Nord-Korea ikke har endret seg under den nye administrasjonen, lød karakteristikken av president Barack Obama.

– Vår hær og vårt folk er klare til kamp, selv mot et hensynsløst forsøk på forkjøpsangrep fra USAs side, het det videre.