Frankrikes utenriksminister Philippe Douste-Blazy kalte Israels bombing av den internasjonale flyplassen i Beirut torsdag for en uforholdsmessig krigshandling.

Han la ikke skjul på at han var forferdet over bombingen av flyplassen.

– I flere timer er flyplassen i et suverent og selvstendig land, en venn av Frankrike, blitt utsatt for bombeangrep, sa han.

Mot krig?

Ifølge Douste-Blazy er faren for en regional storkrig absolutt til stede.

– Libanon risikerer igjen å bli dratt inn i vonde krigsår der libaneserne må flykte idet de var i ferd med å gjenoppbygge landet sitt, sa han.

Douste-Blazy fordømte samtidig Hizbollahs angrep i det nordlige Israel onsdag, der sju israelske soldater ble drept og to ble kidnappet.

De siste dagers angrep i Libanon og på grensen til Israel er de verste siden 1996, da Israel fortsatt okkuperte deler av Sør-Libanon.

Fordømmer

En talsmann i det russiske utenriksdepartementet uttrykte fordømmelse både for Israels angrep i Libanon og operasjonene mot palestinerne på Gazastripen.

– Man kan ikke forsvare den israelske ødeleggelsen av sivil infrastruktur i Libanon og de palestinske områdene. Makten de bruker, er overdreven, og det er den sivile befolkningen som lider, heter det i en uttalelse.

Også russiske myndigheter fordømmer bortføringen av de to israelske soldatene og ber begge sider i konflikten om å besinne seg.

Forsiktig

Også USA ser med bekymring på utviklingen, men nøyer seg med å be alle parter i konflikten om å vise tilbakeholdenhet.

President George W. Bush uttalte på en pressekonferanse i Tyskland torsdag at Israel har rett til å forsvare seg, men oppfordret samtidig israelske myndigheter om ikke å undergrave myndighetene i Beirut.

Israelske myndigheter reagerte med massive angrep på Sør-Libanon da to israelske soldater ble bortført av Hizbollah-geriljaen onsdag.

Minst 39 libanesere er drept i angrep torsdag, den internasjonale flyplassen i Beirut ble stengt etter angrep av israelske kampfly og havneområdet er blokkert av israelske krigsskip