— Da jeg først så det på fjernsyn ble jeg glad, men da det gikk opp for meg hva som virkelig hadde skjedd ble jeg bare trist, sier 32 år gamle Samira al-Ajeal til NTB.

— Slik terror mot uskyldige sivile gir ingen mening. En ting er å være imot USAs arrogante politikk, men dette var et angrep mot det amerikanske folk, sier hun.

Flere andre samler seg rundt oss i en av leirens kvelende varme smug, der fluene kjemper med lukta av brent søppel om oppmerksomhet.

— Jeg har lenge hatet USA som gir Israel våpen for å drepe våre barn, men terror som dette er umenneskelig og meningsløs. Hva kan men vel oppnå med noe slikt, sier Khalid som selv har tilbrakt 11 av sine 26 år i israelsk fengsel.

— Dette var fryktelig galt. Vi palestinere har lidd mer enn de fleste, og vet hvordan amerikanerne har det nå. På en måte håper jeg at de forstår hvordan vi har hatt det i alle disse årene, men samtidig skulle jeg av hele mitt hjerte ønske at de hadde sluppet dette, sier Mohammed Omar som er i slutten av 40-årene.

Unison fordømmelse

Fordømmelsen var nærmest unison blant palestinere NTB snakket med i Al-Amari-leiren, som er hjem for 9.000 palestinske flyktninger.

I flere hjem vi besøkte satt hele familier klistret til fjernsynsapparatet, og fulgte dramaet fra time til time.

— Det er helt uvirkelig. Hvorfor, sier 62 år gamle Rahiba og rister tungt på hodet.

Et annet sted blir vi invitert til å innta et måltid lammekjøtt, sammen med et 30-talls mannfolk fra nabolaget som feirer et forestående bryllup. Anledningen til tross, ved bordet er stemningen dyster.

— Ikke palestinsk Alle NTB snakket med i Al-Amari-leiren avviste at en palestinsk gruppe kunne være involvert i terroraksjonene.

-Ingen palestinsk gruppe kan ha gjort noe slikt, eller ville ha gjort noe slikt. Vi kjemper mot israelsk okkupasjon, og ikke mot hele verden, sier Samir Hammad.

Han viser til at Yasser Arafat var en av de første som fordømte terroraksjonene i USA, og at samtlige palestinske grupper, selv de mest militante, siden har sluttet seg til fordømmelsen.

Både Hammad og andre påpeker at det er over 20 år siden palestinere sist kapret fly, og mener at de militante palestinske gruppene i dag verken har ressurser eller internasjonale nettverk for å kunne gjennomføre slike operasjoner.

Ikke tillatt

Fatah-talsmenn i Al-Amari understreker overfor NTB at det verken har vært, eller vil bli tillatt demonstrasjoner til støtte for terroraksjonene i leiren.

— Dette er ingenting å feire. Dette var en umenneskelig handling, som ikke kan forsvares, sier Jihad Muhammed Tomali til NTB.

Han mener at tirsdagskveldens tilløp til jubel i gatene i Nablus og andre steder på Vestbredden var utslag av ren dumhet fra folk som ikke forsto omfanget av tragedien, og understreker at jubelen raskt stilnet.

— Vi vet at israelerne vil gjøre alt for å bruke dette mot oss palestinere, uansett hvem som måtte stå bak, legger han til.

Jubler fra rullestolen

I et av hjemmene vi besøker i Al-Amari-leiren, finner vi likevel til slutt en som jubler over tirsdagens terrorangrep mot USA.

26 år gamle Ahmed Omar ble født døv og jubler derfor i det stille, der han sitter urørlig i rullestolen og følger dramaet på fjernsynsskjermen.

Som 19-åring ble han skutt i hodet av israelske soldater noen kvartaler unna, og deretter kastet i fengsel i to måneder. Kort tid etter løslatelsen ble han skutt i ryggen og lammet.

— Ja, jeg er glad. Endelig fikk amerikanerne betale for hva de har gjort mot oss palestinere og andre folk opp gjennom historien, sier Ahmed Omar til NTB, ved hjelp av fingerspråk via sin søster.

SJOKKERTE: Jubelscener som dette blant palestinerne sjokkerte verden tirsdag. Nå er det fordømmelsen og vantroen som råder...
(AP Photo/str / SCANPIX)