— Det tilhører privatlivet, det er for tidlig å snakke om bryllup, og jeg har ikke møtt kronprinsens venninne, lød det vennlig, men bestemt fra dronningen da hun og prins Henrik tok imot pressen på familiens vinslott i Cahors i den sørvestlige delen av Frankrike torsdag. Mer ville hun ikke si om den saken.

I nærmere to år har den danske kronprinsen og hans australske venninne lekt katt og mus med pressen. Men de siste månedene har de ikke lagt skjul på at de er et par. Sist helg ble Mary Donaldson presentert for blant andre kong Harald og hele den spanske kongefamilien under et seilerarrangement på Mallorca.

En gåte

Den 30 år gamle eiendomsmekleren fra øya Tasmania i Australia har det siste halve året bodd i kronprinsens leilighet på Amalienborg Slott i København, der også dronning Margrethe og prins Henrik har sin leilighet. Hvordan de har kunnet unngå å treffes er nærmest en gåte.

Det danske regentparet ferierer i Frankrike tre uker hver sommer, og vil oppholde seg på slottet Caix fram til 28. august. Det har vært spekulert i om kronprinsparet ville inngå forlovelse denne måneden før han den 2. september starter i ny jobb som saksbehandler i Forsvarsdepartementet, men i og med at dronningen fortsatt ikke har møtt sin sønns mulig tilkommende, ser det ut til at en forlovelse ikke er ventet med det aller første.

Kronprins Frederik oppholder seg for tiden i Danmark der han fungerer som riksforstander for sin mor. Men for knappe to uker siden var det han og Mary Donaldson som regjerte på vinslottet i Cahors sammen med gode venner.

Ser fremover

Under pressemøtet i Cahors ble prins Henrik spurt om krisen han gjennomgikk i februar, da han erklærte seg svært utilfreds med sin plassering i familiens hierarki.

–Det er fortid, og jeg har glemt det. Nå skal vi se fremover, sa prinsen som sammen med sin kone uttrykte stor glede over sitt nye barnebarn, prins Joachim og prinsesse Alexandras nyfødte sønn som ennå ikke har fått noe navn.

(NTB)