Queen Mary 2 satte Bergen på hodet da gigantskipet besøkte byen i sommer. Tusenvis av bergensere lot seg imponere av dimensjonene og luksusen.

Men nå viser det seg at cruiseskipet ikke er så solid som man skulle tro. Den franske selskapet som har levert stoler til Queen Mary jobber nemlig på spreng med å erstatte møbler som blir smadret under vekten av passasjerene, skriver The Daily Telegraph.

— Vi har problemer med stolene fordi noen av passasjerene er tyngre enn vi regnet med, sier en talsmann for selskapet Alstom Chantiers, som leverte stolene med en ettårsgaranti.

Queen Mary 2 la ut på jomfruferden fra Southampton i januar i år. Skipet tar 2620 passasjerer og kostet nesten 6 milliarder kroner å bygge.

— Og vi har 10 restauranter, så hvis passasjerene er store når de kommer om bord, så er de gjerne enda større når de går i land, påpeker en representant for Cunard Cruise Lines.

Forskere sier til avisen at tjukke mennesker ofte velger å dra på cruiseferie for å slippe trange flyseter og andre pinligheter på offentlige transportmidler.

IKKE SOLID NOK: Tunge passasjerer smadrer interiøret om bord på Queen Mary.