— Nei, det er ikke trivelig ferievær, men vi tar det med godt mot, sier Erik Knutsen fra Ågotnes.

Sammen med konen og hennes søsken kom han ned til Playa de los Americas på Tenerife søndag.

De er blant de over 15.500 norske charterturister som ferierer på Kanariøyene denne uken.

Kraftig regn over ferieøyen onsdag har imidlertid satt en demper på sydenstemningen.

Ingen takrenner

— I dag har det ikke vært en eneste person på stranden. Folk holder seg inne på hotellene. Selv har vi sittet inne og spist en lang frokost og en lang lunsj. En kelner vi snakket med sier det er minst ti år siden han opplevde liknende vær, forteller Knutsen.

Han sier at regnet egentlig ikke er så mye verre enn det vi er vant med på en fuktig regnværsdag på Vestlandet. Problemet er at intrastrukturen på Tenerife ikke er tilpasset de kraftige regnskyllene.

— Det er ikke skikkelige sluk eller takrenner på bygningene her, så det blir fort kaos. Det er heller ingen drenering på terassen, så vi fikk et lite svømmebasseng på terrassen vår i dag, sier Knutsen.

Sol fra fredag

Flere butikker på gateplan er stengt og det har stedvis flommet over på strandpromenaden i Playa de las Americas på Tenerife. Standselgerne har gått over til å selge paraplyer og plastregnfrakker.

Eriksen skal være to uker på Tenerife, og trøster seg med at det kommer til å bli langt bedre i helgen og neste uke. På Yr meldes det om 20 grader og sol fra og med fredag.

— Det går greit, men de som bare er her en uke, vil ikke få så mye sol, sier Knutsen.

Holder humøret oppe

Daniel Nygård fra Bergen er her bare denne uken, men han og kameratene tar likevel regnet med fatning. I likhet med Knutsen, er også de på Playa de los Americas.

— Dette været er lite å skrive hjem om. Det har lynet og regnet litt. Det kunne vært verre, men det er ikke badevær akkurat, sier Nygård.

Onsdag har de stort sett vært inne på hotellrommet, hvor de har sett filmer og hørt på musikk. En kjapp svømmetur i bassenget har det også blitt.

— Det har ikke vært helt ideelt, men vi holder humøret oppe. Det er varmt her nede og vi går i shorts, så det er mye bedre enn å være hjemme, sier Nygård.

Kompisene Daniel Nygård til venstre, Kevin Conor Tobin og Anders Lohne Fosse tar seg et bad på regnværsdagen.
Vegard Elgesem