Den nederlandske stat hadde invitert til storstilt nasjonalt surprise-party, der programmet var like overraskende for brudeparet som for publikum. Blant kongelige og andre celebre gjester på VIP-tribunen satt Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela med sin kone Graca Machel og FNs generalsekretær Kofi Annan.

Som de sist ankomne gjestene var også kong Harald og prins Charles til stede på tribunen sammen med et utall kongelige og fyrstelige gjester fra hele Europa, Japan, Marokko og Jordan.

Sammen med de rundt 40.000 tilskuerne fra hele landet, fikk de kongelige gjestene ta del i et forrykende, fargerikt og internasjonalt musikalsk show med mye romantikk og humor.

Men ikke alle setter pris på bryllupet mellom kronprins Willem-Alexander og argentinskfødte Maxima Zorreguieta.

Som varslet på forhånd hadde demonstranter tatt oppstilling flere steder i Amsterdam, blant annet utenfor konserthuset fredag formiddag da byens borgermester Job Cohen inviterte til lunsj og konsert.

De kongelige gjestene la neppe merke til demonstrantene, som ble holdt på behørig avstand av et svært tallrikt politikorps. Demonstrantene bar bannere med slagord mot Argentinas brudd på menneskerettighetene og mot det nederlandske kongehuset.

Som kjent var Maximas far landbruksminister i Argentina under junta-styret, og er derfor uønsket og ikke til stede ved bryllupsfestlighetene i Nederland.

(NTB)

Representanter fra alle Europas konge- og fyrstehus er til stede når kronprins Willem-Alexander gifter seg med argentinske Maxima Zorreguieta i Amsterdam lørdag.
FOTO: AP/SCANPIX