Lørdag bekreftet den brasilianske lufthavnoperatøren Infraero at flyvraket er funnet i delstaten Mato Grosso i et område som er vanskelig tilgjengelig. Flyet er av typen Boeing 737-800 og tilhører lavprisselskapet Gol. Borgermesteren i en avsidesliggende by i delstaten Mato Grosso sier flyet styrtet på en gård i landsbyen Peixoto de Azevedo. Opplysningene kunne ikke umiddelbart bekreftes av andre myndigheter.

– Ut fra vår informasjon falt flyet ned på gården Jarina. Sykehus i området er klare til å motta sårede, sier borgermester Valter Mioto til Reuters.

Søk etter flyet

Passasjerflyet tok av fra byen Manaus i Amazonas-regionen, men ankom ikke hovedstaden Brasilia som planlagt, opplyser en talsmann for flyplassen i Manaus.

Fem fly fra det brasilianske luftforsvaret ble satt inn i letingen etter det savnede flyet, opplyser den brasilianske lufthavnoperatøren Infraeros president Jose Carlos Pereira.

– Det vil bli vanskelig å finne noe på denne tiden av døgnet, men det er ikke umulig. Søket fortsetter, sa det brasilianske luftfartsdirektoratets talsperson Cosette Castro natt til lørdag.

På flyplassen i Brasilia sto venner og familie, mange av dem gråtende, og ventet urolig på nyheter om ulykken.

Mulig kollisjon

Ifølge Pereira kolliderte Gol-flyet med et mindre fly av typen Legacy, melder nyhetsbyrået Globo. Også Brasils forsvarsminister Waldir Pires sa fredag at Legacy-flyet så ut til å ha kollidert med Gol-flyet.

Men ifølge luftfartstilsynet er det foreløpig ingen informasjon som bekrefter at en kollisjon mellom Gol-flyet og Legacy-flyet har funnet sted.

Vingen til Legacy-flyet ble skadd i den antatte kollisjonen, men det klarte å lande i byen Serra do Cachimbo i delstaten Para, langt inne i jungelen. Ifølge flyleverandøren Embraer kom alle som var om bord i flyet uskadd fra nødlandingen.

Nytt fly

Ifølge flyselskapet Gol har det savnede passasjerflyet 149 passasjerer og et mannskap på seks om bord. Ifølge radiostasjonen CNB var 20 av passasjerene ansatte i det japanske selskapet Yamaha.

Flyet ble mottatt fra Boing 12. september i år og hadde bare lagt bak seg 200 timer på vingene før fredagens tur.

Flyselskapet er et lavprisselskap, men har en moderne flyflåte og er svært populært. Det har vokst raskt siden det ble grunnlagt i 2001, og er nå Brasils nest største flyselskap. Dette er den første store ulykken der selskapet er involvert.