Nesten 600.000 EU-borgere har skrevet under på at det må bli slutt på parlamentets rastløse tilværelse. Hver eneste måned pakker EU-parlamentarikerne og deres staber snippeskene i Brussel og setter kursen mot Strasbourg. De månedlige møtene i Frankrike koster skattebetalerne nærmere 1,6 milliarder kroner i året, og blir brukt som et kroneksempel på EUs pengesløsing og ineffektivitet.

Underskriftsaksjonen er startet av en gruppe EU-parlamentarikere, med svenske Cecilia Malmström i spissen. De presset på for å få saken opp på rådsmøtet mellom regjeringssjefene i går, men det skjedde ikke.

— Jeg tok det ikke opp. Vi har allerede svaret. Rådet ønsker ikke noen endring nå, sa EU-parlamentets president Josep Borrell etter å ha møtt EU-lederne, og la til at heller ingen andre benyttet anledningen til å ta opp saken.

Franskmennene er sterkt imot la parlamentarikerne få sitte permanent i Brussel. Danmarks statsminister Anders Fogh-Rasmussen er blant dem som har kritisert ordningen, men sa seg før toppmøtet lite optimistisk med tanke på en endring med det første.