• Vi kommer ikke til å reise tilbake til New Orleans. Det blir vanskelig. Vi kommer til å bosette oss her i Houston, sier Veronica Cheffen som har hatt Astrodome som adresse de siste nettene.

Nå flytter hun inn i en leilighet som hun har leid i Houston til seg og sønnen Shawn. De planlegger å gjøre Houston til sin hjemby.

Veronica har akkurat levert inn adresseendring ved det nyopprettede postkontoret i en av de gamle billettlukene på Astrodome i Houston.

Sammen med sønnen Shawn ble hun evakuert til Texas fra Louisiana. Men med en ny leilighet i Houston har Veronica bestemt seg for å bli.

— Vi flytter. Vi har mistet alt i New Orleans, sier Veronica Cheffen.

Blir i Texas

Veronica og Shawn er bare to av mange evakuerte som nå sier at de vil bli værende i Texas. De har ingen planer om å returnere til jazzbyen i Louisiana.

— Nei, jeg reiser ikke tilbake. Vi blir boende her slik at sønnen vår kan gjøre seg ferdig på skolen. Det ville bli altfor mange oppbrudd om vi skal flytte tilbake, sier Veronica.

Flere evakuerte som NTB har snakket med sier at de nå står helt på bar bakke og at de vil starte et nytt liv i Houston. De føler at det vil ble en altfor stor belastning for familiene å finne seg til rette i Houston og begynne i nye jobber og på nye skoler, for så å reise tilbake til New Orleans til en usikker fremtid.

Leter etter sine

Det finnes ikke sikre tall over hvor mange evakuerte fra Louisiana som har bestemt seg for å bosette seg i Houston hvor det har vært et overskudd av leiligheter i utleiemarkedet.

Men de antatt 70.000 ledige leilighetene begynner nå å fylles opp. Mange evakuerte har allerede funnet seg jobb, enten på egen hånd eller via sin gamle arbeidsgiver.

Flere av de større bedriftene har gått gjennom Astrodome i Houston med store plakater hvor de ber om at evakuerte ansatte tar kontakt, slik at de kan komme i arbeid igjen.

Bare den store Wal-Mart-kjeden mener at rundt 15.000 av deres ansatte bor i ulike mottak slik som Astrodome. Wal-Mart lover at alle ansatte i de stengte butikkene skal få jobb der hvor de nå er blitt evakuert.

Ny adresse

Mange av de evakuerte som nå sier at de ikke vil flytte tilbake til New Orleans deler samme skjebne som Veronica. Hun har mistet jobben som hushjelp. Huset hun bodde i er fullstendig oversvømt.

— Vannet sto helt opp til taket. Jobben er borte. Vi mistet alt vi hadde. Fjernsynsapparat, video, klær og en helt ny datamaskin fra Dell.

Alt er borte, sier Veronica.

— Nå er jeg på jakt etter noen som kan hjelpe meg med noen møbler, en komfyr og et kjøleskap. Det er alt jeg trenger. I morgen flytter vi inn i den nye leiligheten. Så skal jeg ut å finne meg en jobb, sier en oppløftet Veronica.

TILBAKE: «Vi kommer tilbake» har noen spraymalt på grunnmuren til et flomødelagt hus i Waveland, i staten Mississippi.
SCANPIX