Russere som sitter fast på en flyplass i Moskva, ble tirsdag så sinte at de gikk til angrep på ansatte i flyselskapet Aeroflot.

Tusenvis av flypassasjerer er strandet på Moskvas to største flyplasser, Sjeremetjevo og Domodedovo, uten særlig mat eller informasjon om når de kan komme seg videre.

Regnvær, frost og strømbrudd har i tre dager på rad ført til forsinkelser og innstillinger, og tirsdag var enkelte kunder så forbannet at ansatte på flyplassen Sjeremetjevo forsvant fra skrankene. Ifølge en kvinnelig ansatt ønsker de seg flere sikkerhetsvakter slik at de ikke risikerer å bli banket opp.

Mandag stormet en gruppe passasjerer en passkontroll på Domodedovo-flyplassen, som er Russlands største. Det førte til at opprørspoliti ble utplassert for å hindre mer bråk.

— Folk er desperate. Det har vært slåsskamper. Det kjennes som om det ikke er noe luft her, sier en kvinne til TV-stasjonen Vesti 24.

Russlands transportminister har rettet kraftig kritikk mot hvordan situasjonen på Domodedovo er håndtert. Han mener at flyplassen burde vært stengt som følge av strømbruddene, og er svært kritisk til at flypassasjerene i stedet er blitt holdt som «gisler» mens de ventet på at flyene skulle kunne ta av igjen.

Russiske myndigheter har nå iverksatt en etterforskning av de mange forsinkelsene ved Moskvas to største flyplasser.

Kun 150 fly tok av fra Domodedovo natt til tirsdag. Vanligvis håndterer flyplassen om lag 700 flyvinger i døgnet.