En talsmann for de brasilianske legene som arbeider med ofrene for Air France-katastrofen, sier til nyhetsbyrået AP at obduksjon av et ikke opplyst antall lik viser flere knekte knokler særlig på ben, hofter og armer.

Ifølge ekspertene er det enda en indikasjon på at flyet knakk i to eller flere deler mens det ennå var i luften.

– Hvis du ser intakte lik med en rekke brekte knokler på armer, ben og hofter, er det en god indikasjon på at flyet knakk i luften, sier Frank Ciacco, tidligere rettsmedisinsk ekspert i U.S. National Transportation Safety Board – et uavhengig agentur som gransker ulykker i forbindelse med transport.

Han legger også vekt på at der er funnet store deler av flyet i noenlunde intakt tilstand.

Uten klær

Den brasilianske avisen O estado de S. Paulo siterer anonyme personer med tilknytning til etterforskningen for at noen av ofrene er funnet med litt eller ingen klær på.

Det mener Jack Casey, en luftfartssikkerhetskonsulent fra Washington D.C., er et avgjørende tegn på at flyet knakk i luften.

– Hvis flyet knekker i luften, som man regner med her, så blir klær simpelthen revet av, sier han og poengterer, liksom Franck Ciacco, at de brekte knoklene peker i samme retning.

– Å bli rammet av en slik vindstyrke er som å treffe en betongvegg. Selv hvis passasjerene greide å bli sittende i setene, vil vinden ha hatt en knusende effekt, sier han og legger til:

– Min gjetning vil være at de fleste av dem har vært døde lenge før de traff vannet.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende

VRAKRESTER: Journalister studerer vrakrester som er plukket i land etter Air France-katastrofen.
REUTERS
REUTERS