Flytrafikken i Spania var lørdag preget av kaos og forsinkelser. Det til tross for at militæret har overtatt ansvaret for avviklingen av den sivile flytrafikken etter at mange flygeledere har sykmeldt seg.

Så å si alle flyavganger var innstil på spanske flyplasser lørdag morgen og formiddag, og om lag 250.000 passasjerer var i morgentimene rammet. Minst 8000 nordmenn er rammet, skriver dagbladet.no.

— En avgang fra Bergen er forsinket. Vi vet ikke ennå hvor omfattende streiken vil bli for de reisende fra Flesland, sier pressekontakt Karl Peter Gombrii i Norwegian til bt.no.

— Situasjonen er uforandret. Vi har ingen flyginger. Vi har bare transatlantiske landinger på Madrid-Barajas, de er de eneste flyene som rører på seg, sa en talsmann for flyplassoperatøren AENA lørdag morgen.

— Situasjonen er den samme i hele landet.

Krisemøte Trolig vil det ikke gå noen fly før tidligst ved 19-tiden lørdag kveld, ifølge spanske luftfartsmyndigheter.

Den spanske regjeringen satt lørdag morgen i krisemøte for å diskutere hvordan situasjonen skal håndteres, etter at nesten samtlige av flygelederne på alle landets flyplasser sykmeldte seg fredag. Bakgrunnen er en arbeidskonflikt om blant annet arbeidstider.

Nødtilstand Regjeringen vurderer blant annet å erklære det som på spansk heter «estado de alarma», eller en nødtilstand. Gjør den det, vil det i så fall ifølge spanske medier være første gang en slik tilstand erklæres etter at demokratiet ble innført i 1975.

Fredag beordret den spanske regjeringen militæret til å overta kontrollen over den sivile flytrafikken. Innenriksminister Alfredo Pérez Rubalcaba har også truet flygelederne med at de risikerer fengselsstraff hvis de ikke stiller på jobb snarest.