Flyet kom fra Bergen og havarerte under nødlanding på Kastrup lørdag ettermiddag. Understellet på flyet knakk under nødlandingen.

Flyet hadde 40 passasjerer, deriblant to barn, og en besetning på fire om bord. Men ingen kom fysisk til skade i ulykken, og alle kunne evakueres uten problemer, opplyser politiet i København.

Ifølge kommunikasjonssjef i det danske Statens Luftfartsvæsen, Thorbjørn Anker, skal alle SAS’ Dash 8-fly bli på bakken inntil videre.

– En del av flyene er i øyeblikket på vingene rundt om i Europa, men når de lander får de inntil videre ikke lov å lette igjen, sier Anker til Ritzau.

Flyet tok av fra Bergen klokka 12.30, og skulle etter planen lande på Kastrup klokka 14.25, men fikk problemer underveis. Det ble slått full alarm like før klokka halv fem, og et stort antall ambulanser og brannbiler kom til flyplassen og store deler av den ene rullebanen ble skumlagt.

– Vi fikk alarm klokken 16.25 om at et fly var på vei ned. Det var en såkalt standby-3-alarm, som betyr alvorlige problemer. Klokken 16.53 landet flyet. Det knakk sammen på høyre side og la seg på høyre vinge fordi understellet brakk, sier vaktleder Tommy Keil til danske TV 2 News.

Dermed er det snakk om eksakt samme ulykke som da et Dash 8-fly fra SAS måtte nødlande i Ålborg 9. september, og siden da har det vært minst åtte tilsvarende ulykker rundt om i verden med denne typen fly.