I forhørsretten i Boston ble mannen registrert som den 28 år gamle og 1,95 høye Richard Reid, selv om det fortsatt hersker tvil om hans identitet.

Mannen hadde britisk pass, utstedt av det britiske konsulatet i Brussel. Ifølge fransk politi er passet ekte, men utstedt på basis av falske opplysninger. Mannen skal ha fortalt FBI at hans egentlige navn er Tarik Raja, og at han kommer fra Sri Lanka. Han har også oppgitt navnet Abdel Rahim, og har sagt at han er muslim.

Han var iført en oransje fangedrakt og hadde skulderlangt hår, da han møtte i retten for å få opplest siktelsen som omfatter forsøk på å sprenge flyet med eksplosiver gjemt i skoene. Mannen svarte et knapt hørbart "ja" på dommerens spørsmål om han forsto siktelsen og om han ønsket en forsvarer.

Mannen risikerer inntil 20 års fengsel for å ha forstyrret flymannskapet i deres arbeid.

American Airlines flight 63 fra Paris til Miami med 183 passasjerer om bord ble lørdag omdirigert til Boston etter at en av kabinpersonalet så mannen tenne en fyrstikk og noe som kunne være en lunte. Mannen ble bundet til flysetet etter at flere passasjerer grep inn og overmannet ham.

Påtalemyndigheten har ikke sagt noe om motivet for handlingen, og det er ikke kjent om mannen har hatt tilknytning til en terrororganisasjon.

(NTB)