— Bare tre SAS-avganger går som vanlig mellom Skandinavia og Frankrike i løpet av onsdagen, opplyser pressetalskvinne i SAS Siv Meisingseth til NTB. De går fra Stockholm til Paris med retur til Stockholm, og fra Paris til København.

SAS ber alle passasjerer som blir rammet, om å kontakte stedet de kjøpte billetten. De som ikke får booket om til et annet fly torsdag, vil få billetten refundert. Det ventes også sporadiske forsinkelser på flyginger til Italia og Benelux-landene.

Flygelederstreiken er satt i verk av den europeiske flygeledersammenslutningen ATCEUC, som samler 13 flygelederforeninger. De streiker mot en EU-plan som tar sikte på å samordne flytrafikken i et felleseuropeisk system.

I Frankrike går flytrafikken med halv fart mellom klokka 6 og 23. I Hellas får ingen fly ta av eller lande mellom 11 og 15. Italias flygeledere streiker mellom 13 og 14, og selv i Portugal står flytrafikken stille i en time, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

I slutten av uken ventes større problemer siden det planlegges streiker i transportsektoren i Hellas, Frankrike, Spania og Italia. Streiken vil også omfatte banker og visse serviceyrker.

Verst rammet blir Spania hvor det er utlyst generalstreik mot EUs toppmøte i Sevilla torsdag.

(NTB)