Det russiskproduserte Antonov 26-flyet styrtet i et fattig boligområde i nabolaget Kingasani i nærheten av Ndjili-flyplassen i Kinshasa torsdag morgen, like etter at det hadde lettet.

– Dette flyet hadde, i tillegg til et mannskap på tre, 20 passasjerer om bord, og alle døde, heter det i en uttalelse fra det kongolesiske departementet for humanitære saker.

Ytterligere 15 personer omkom og 30 ble såret da flyet braste ned i det tettbebygde området i Kinshasa, står det videre i uttalelsen.

En talsperson for FNs representasjon i Kongo sa tidligere torsdag at det var 27 personer om bord og at to personer overlevde.

– Ingen overlevende

Det ble fra ansatte ved flyplassen opplyst at det hadde vært 19 personer om bord.

– Det var fem personer i mannskapet og 13 passasjerer om bord på flyet. Ingen kom fra det i live, de ble alle forbrent, sier transportminister Remy Henri Kuseyo.

Minst tre av de fem personene som utgjorde mannskapene er ukrainere, ifølge flyets manifest.

Styrten ble etterfulgt av en kraftig eksplosjon.

– Det er ingen overlevende. Flyet er helt utbrent. Tallet på mennesker som mistet livet i husene, er ikke kjent ennå, sa en politimann på stedet mens dårlig utstyrte brannmannskaper desperat forsøkte å få kontroll over brannen.

Et ukjent antall personer på bakken omkom også i ulykken. Ifølge Kuseyo har minst to kvinner og en mann mistet livet på bakken.

Traff skur

En flyplassansatt som har vært på ulykkesstedet, forteller at flere skur i fattigkvarteret ble truffet av flyet.

– Minst fire hus brenner, og flyet brenner. Det er mye røyk og flammer, og alle i husene må være døde, sier han.

Røde Kors opplyser at de arbeider med å frakte skadede personer til sykehus og sier også at det er funnet omkomne.

– Det er markeder og mange hus i nærheten, så vi er litt urolige for hvor mange som er rammet, sier Wolde Gabriel Saugeron, talsmann for Den internasjonale Røde Kors-komiteen, ifølge DPA.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket styrten.

Africa One

Flyet tilhørte det kongolesiske flyselskapet Africa One og hadde akkurat tatt av fra flyplassen i Kinshasa på vei til en by i de sentrale deler av landet.

Africa One er et av flyselskapene EU har svartelistet på grunn av dårlig sikkerhet. Kun ett av de over 50 flyselskapene som opererer i Kongo, er unntatt svartelisten