Et militært fly med 94 mennesker ombord styrtet i et boligstrøk i Teheran. Alle som befant seg om bord i flyet som styrtet i Teheran tirsdag, fryktes omkommet, opplyser en lokal tjenestemann.

Ifølge andre iranske medier rammet flyet en boligblokk. Bygningen står i flammer, og minst ti personer er så langt meldt omkommet. Men øyenvitner på stedet forteller om forferdelige scener. Et hel boligblokk står i flammer.

Om lag 250 personer bor i høyblokken som flyet styrtet inn i. Bygningen begynte å brenne, og redningsmannskaper hadde tirsdag ettermiddag problemer med å hente folk ut fra ulykkesstedet.

Flyet var av typen Hercules C-130, og piloten skal ha forsøkt å gjennomføre en nødlanding på Teherans flyplass Mehrabad på grunn av tekniske problemer idet ulykken skjedde, ifølge iranske medier. Boligblokken som ble truffet, ligger i innflygingsruten til flyplassen.

– Jeg satt inne i butikken da jeg så et fly som beveget seg i feil retning, sa en innbygger som bare ville oppgi navnet sitt til Mohsen.

– Vi er vant til flytrafikk her, men jeg tenkte: Herregud, dette kommer til å styrte! Så traff det bygningen med et digert smell og tykk røyk veltet opp.

Det skal ha vært soldater, offiserer og journalister om bord i flyet.

Blokken som ble truffet, skal ha ti etasjer. Flere iranske medier sier at det dreier seg om en boligblokk. Også blokken står nå i brann, og brannen hindrer redningsarbeidet, melder Reuters.

Ifølge øyenvitner brant hele blokken etter ulykken.

— Det er grusomt her. Jeg blir kvalt, sa Shahram Alamdari fra Røde Halvmåne til Reuters over telefon fra ulykkesstedet før han la på røret.

BBC sin korrespondent i Teheran forteller at byen i flere dager har vært dekket av tett tåke på grunn av luftforurensning. Det er ikke kjent om dette bidro til ulykken.

REUTERS TV