Minst syv personer mistet livet da et sivilt transportfly styrtet nær Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag.

Talsmann Nangyalai Qalatwal for Afghanistans departement for sivil luftfart sier ifølge Reuters at han ikke har opplysninger om de omkomnes nasjonalitet eller flyets operatør.

Flyet var på vei fra den amerikanske Bagram-basen til Kabul, bekrefter han og sier sju personer om bord i flyet mistet livet.

Åtte personer ombord

Sjefen for Kabul flyplass, Mohammed Jacub Rasuli, opplyste tidligere til nyhetsbyrået DPA at det var i alt åtte personer, seks filippinere, en kenyaner og en inder, om bord i flyet.

Kilder melder til internasjonale nyhetsbyråer at flyet skal ha vært et sivilt fly av Hercules-typen. Flyet skal ha styrtet i et område 25-30 kilometer øst for Kabul i 17.30-tiden norsk tid.

— Flyet var på vei fra den amerikanske Bagram-basen nord for Kabul og meldte om tekniske problemer da det nærmet seg hovedstaden, sier Rasuli.

Han opplyser videre at flyet drives av det amerikanske selskapet National Air Cargo. Ifølge opplysninger på selskapets hjemmeside driver selskapet også flyginger for det amerikanske forsvaret.

Fly av typen Hercules

Det dreier det seg om et fly av typen L-100 Hercules, som er en sivil utgave av det militære transportflyet C-130, opplyser den NATO-ledede ISAF-styrken.

En politirepresentant som først meldte om ulykken og hevdet det dreide seg om et passasjerfly, hadde ingen detaljer om flyets størrelse, antall passasjerer eller hvor flyet kom fra.

Et passasjerfly med 43 mennesker om bord styrtet i Afghanistan i mai. Flyet var fra det lokale afghanske flyselskapet Pamir Airways og styrtet underveis fra byen Kunduz til hovedstaden Kabul.

Flyet hadde vært savnet siden klokken åtte om morgenen, men ble først bekreftet styrtet på ettermiddagen.