— Det er ikke sant. Vi har ikke hatt noen kamper i Dura-i-Suf i Samangan på tre dager. Vi har ikke mistet noe helikopter, sier Soleh Muhammad Registani, Nordalliansens militærattaché i Moskva. Han oppholder seg for tiden i Tadsjikistans hovedstad Dusjanbe.

Det afghanske Taliban-regimet sier et helikopter fra Nordalliansen er skutt ned, etter at det først ble sagt at det var et ubemannet, amerikansk spionfartøy.

— Det er et helikopter. Vi skjøt det ned, sier en talsmann for Talibans informasjonsdepartement til nyhetsbyrået Reuters i Kabul.

— Foreløpig vet vi ikke hvor mange personer som var om bord, tilføyer talsmannen.

Nedskytingen skal ha skjedd i den nordlige provinsen Samangan, meldte det Pakistan-baserte nyhetsbyrået Afghanistans islamske presse (AIP), som også hevdet at det dreide seg om et ubemannet amerikansk spionfly, trolig det som ofte kalles en drone.

Byrået siterte utsagn fra Mawlawi Najibullah, en afghanske diplomat i Peshawar i Pakistan. Spionfartøyet skal ha blitt skutt ned med maskingevær i et område nær grensen til Usbekistan.

I det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon i Washington sier en talsmann til Reuters at man ikke er informert om noen nedskyting.