Det var tilløp til panikk om bord WD6201 fra Las Palmas til Oslo, da passasjerene tydelig kunne høre tre eller fire skarpe smell som kom fra området rundt den ene vingen, skriver Aftenposten.no.

Flyet er en Airbus A320 fra selskapet Iber World, og tok av som planlagt klokka 08 fra flyplassen på Gran Canaria i morges.

— Jeg så noen lysglimt fra vingen, men vet ikke om det var flammer jeg så, forteller hamarmannen Joakim Fossum Stugstad til ha.no.

- Dramatisk

— Det opplevdes dramatisk når 180 mennesker rundt deg skriker i panikk, forteller Strugstad til lokalavisen. Han hadde vært på familieferie på Gran Canaria, da flyet som skulle frakte dem hjem tok fyr under avgang.

— Vi så ikke flammer, men det lyste opp fra vingen, sier Heidi Rendalen, samboeren til Joakim Fossum Stugstad.

De to satt rett ved vingen, sammen med de to småjentene sine på ett og fem år.

— Vi fikk vite fint lite om det som skjedde, bortsett fra at vi fikk beskjed om å beholde setebeltene på, sier Rendalen til Aftenposten.no.

Redde for å fly

— Nå har det kommet et nytt fly fra Tenerife, men vi vet ikke ennå hva som skjer videre.

— Flere av dem som var om bord har ikke tenkt å fly mer i dag. Vi har heller ikke lyst, men samtidig vil vi jo hjem. Det kan vel ikke skje noe galt to ganger på en dag, sier Rendalen, som befinner seg på taket av flyplassbygningen sammen med andre passasjerer fra flyet.

— Det sies her nå at flyet var helt nytt - bare 15 dager gammelt, sier hun.

Selve landingen skal ha skjedd uten problemer. Da flyet var på bakken igjen, ble det møtt av brannbiler som sto i beredskap for å håndtere situasjonen.

Chartret av Ving

— Vi har ikke noen annen informasjon enn det vi har fått gjennom media, sier markedssjef i Ving, Christian Grønli, til Aftenposten.no. Flyet som nødlandet var chartret av dette reiseselskapet.

— Kapteinen valgte å vende tilbake til flyplassen etter indikasjoner på at ikke alt var som det skulle, sier han.

Grønli sier at Ving har personell på flyplassen som tar seg av passasjerene der, og at et nytt fly er hyret inn for å frakte dem hjem.

— Vi venter på en rapport om hendelsen fra flyselskapet, men vi vet ikke når vi får den, sier Grønli til Aftenposten.no.