Svenske teknikere var tirsdag kveld på vei til Las Palmas på Gran Canaria for å reparere motoren på Boeing 757-flyet som tidligere på dagen måtte nødlande på vei fra Lanzarote til Oslo.

– Den ene motoren ble overopphetet like etter avgang fra Lanzarote. Kapteinen senket derfor turtallet og gikk til Gran Canaria for å foreta en kontrollert nødlanding, sier informasjonssjef Eva Olivecrona i TUIfly Nordic (tidligere Britannia) til NTB.

Hun sier teknikerne tror det er en ventil som ikke fungerer som den skal og som nå vil bli skiftet.

Passasjerene på hotell

Informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour sier til NTB at passasjerene tirsdag kveld gikk til sengs på forskjellige hoteller med beskjed om å være klar for avgang i morgentimene onsdag.

– Vi vet ennå ikke om det blir med samme fly eller om vi må leie et annet, sier Petersson. Noe eksakt tidspunkt for avreise kan hun ikke gi.

Flyet med 215 Star Tour-gjester måtte tirsdag ettermiddag nødlande på Gran Canaria etter at det oppsto problemer med den ene motoren.

Feriegjestene skulle hjem fra Lanzarote klokken 14.20 norsk tid tirsdag. Etter en kort flytur måtte flyet, en Boeing 757 med plass til 235 passasjerer, foreta en kontrollert nødlanding på flyplassen i Las Palmas på Gran Canaria.

Motorfeil

– Flyet fra TUIfly Nordic med flightnummer BLX 272 fikk en feil på den ene av motorene og måtte gå ned på flyplassen i Las Palmas klokken 15.37 norsk tid. Alt står bra til med passasjerene og alle er rolige. De har fått informasjon fra vårt personale på flyplassen, opplyste pressetalskvinne Lena Petersson i Star Tour til NTB tidligere tirsdag kveld.

De 215 norske feriegjestene skulle egentlig ha landet på Oslo Lufthavn Gardermoen klokken 19.35.