Over 100 personer fryktes å ha omkommet, men antallet dødsofre er ennå ikke bekreftet. Lokale tjenestemenn melder at 30 personer så langt er bekreftet omkommet, og at det ennå ikke er funnet noen overlevende.

— Flyet krasjet inn i noen hus og landet på veien. Jeg regner med at rundt 100 mennesker mistet livet, sier Edi Sofyan som er talsmann for myndighetene.

Flyet var et Boeing 737-200 fra 1981 og tilhørte det indonesiske lavprisselskapet Mandala Airlines. Flyet skal ha hatt 109 passasjerer og en besetning på åtte, ifølge flyselskapet.

— Jeg har mottatt informasjon fra Mandala om at det var et Mandala-fly, ett 737-200.

Flyselskapet opplyser at det var 109 passasjerer om bord, uttalte Indonesias transportminister Hatta Radjasa til radiokanalen El Shinta. Flyet styrtet i et boligområde utenfor byen Medan på Nord-Sumatra.

Fjernsynsbilder viste brennende vrakrester på bakken og brannmannskaper som forsøkte å slukke flammene. Flere hus ble satt i brann av vrakrestene.

— Ambulanser kjører frem og tilbake for å hente ofrene, som er både passasjerer og folk på bakken. Noen er fortsatt i live, andre er døde, sier sykepleieren Roni på sykehuset Adam Malik i Medan.

Flyet traff bakken rundt 500 meter unna flyplassen i Medan, like etter at det hadde lettet. Flyet var på vei fra Indonesias tredje største by til hovedstaden Jakarta.

Indonesias hittil verste flyulykke inntraff i september 1997 da et Airbus A-300B4-fly fra Garuda styrtet i et fjellområde i nærheten av Medan. Alle de 234 om bord omkom.

REUTERS