Det brøt ut brann i det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, kort tid etter at to fly krasjet inn i World Trade Center i New York. CNN melder at det kan ha vært et helikopter som krasjet i Pentagon.

Samtidig ble det meldt om brann på The Mall, parkanlegget i sentrum av Washington.

Den enorme kontorbygningen ble evakuert, melder CNN. Det hvite hus ble også evakuert, men det var uklart om det var noe på gang der, eller om det bare er av sikkerhetsmessige årsaker.

To fly krasjet

18 minutter etter at sjokkerte øyenvitner så et fly krasje i World Trade Center, krasjet et annet fly i den andre Twin Tower-bygningen. Omtrent 40.000 personer har sin arbeidsplass i bygningene. Like før klokken 16 (norsk tid) melder CNN at det søndre tårnet i World Trade Center har rast sammen.

Det første flyet skal ha truffet bygningen klokken 08.48 lokal tid (14.48 norsk tid).

Flyet var ifølge CNN et American Airlines-passasjerfly av typen Boeing 767, på vei fra Boston.

Amerikansk politi har nå bekreftet at ett av flyene ble kapret før det krasjet i New York, men foreløpig har ingen tatt på seg ansvaret for handlingen. CNN melder at samtlige flyplasser i USA nå er stengt som følge av katastrofen. Det er første gang i amerikansk historie at samtlige flyplasser blir stengt samtidig.

Et tredje fly skal ha styrtet i Pentagon i ettermiddag, og bygningen står nå i brann og blir evakuert.

Det har vært flere eksplosjoner etter krasjene i Twin Tower-bygningene, og det er fortsatt fare for flere eksplosjoner. En stor mengde ambulanser og politibiler er kommet frem til stedet, og en stor menneskemengde har samlet seg på Manhattan.

Eksplosjon

TV-bilder viser store gap i begge bygningene.

De øverste etasjene i de 110 etasjers høye skyskraperne står nå i brann etter en eksplosjon.

Ifølge CNN har president George W. Bush avlyst alle sine avtaler som følge av flykrasjene. Han var på besøk hos en barneskole da ulykken inntraff, og kommenterte tragedien ved 1530-tiden (norsk tid).

— Dette er en nasjonal tragedie. To fly har krasjet inn i World Trade Center. Det ser ut som en terroraksjon. Jeg har snakket med visepresidenten, guvernøren og FBI-sjefen. Våre tanker går nå til ofrene og deres familier. Vi skal nå få en full etterforsking for å finne folkene som gjorde dette. Terror mot USA tåles ikke. Gud velsgne ofrene og deres familer, sa USAs president.

BT.no kommer tilbake med mer.

KRASJET: Begge Twin Tower-bygningene står i brann, etter at to fly krasjet inn i World Trade Center.
Foto: REUTERS/Peter Morgan