(Debatt nederst på siden)

Flørting på jobben bra for firmaet

Småflørting på jobben gjør de ansatte gladere og mer produktive, viser en britisk undersøkelse. Sjefene gnir seg i hendene, for de ansatte ser ut til å jobbe bedre etter en flørt.

Ifølge en undersøkelse flørter omtrent halvparten av alle ansatte med kolleger på jobben. Jentene flørter "oppover" — med sjefene - mens mennene sender skjelmske øyenkast til sine kvinnelige underordnede, viser undersøkelsen.

Eksempler på vellykket flørting i arbeidssituasjoner mener deltakerne å ha funnet i fjernsynsserier som "Friends" og "Ally McBeal". Men jobbflørteren over alle jobbflørtere er fortsatt agent 007 James Bond, skriver nettstedet Fish4jobs.

Bond småflørter konstant med sin sjefs sekretær, Miss Moneypenny. Utbyttet er ikke først og fremst romantisk, men superagenten greier på denne måten å skaffe seg en mengde nyttig informasjon og praktisk hjelp, heter det videre.

Nesten en tredel av deltakerne i undersøkelsen mener at flørting kan ødelegge flørterens anseelse som en dyktig medarbeider. 17 prosent mener arbeidsgiver bør gripe inn for å stanse flørting på arbeidsplassen, og straffe ansatte som ikke følger pålegget.

(NTB)

Jobbflørting bra? Er flørtende kolleger en pest og en plage, eller mer et lyspunkt i hverdagen? Hva slags flørting bør være lov på jobben? Les hva andre lesere mener, og skriv gjerne et par ord selv!