Han var kjent som en hyggelig fyr. Og så var han forelsket. Opp over ørene forelsket i Dalia Saiani, en 33-årig italiensk windsurfer.

Det som den italienske turisten hadde betraktet som en uskyldig sommerflørt, var imidlertid dypt alvor for turistguiden Sandro. Fredag kveld lånte han en bil for å kjøre Daila og hennes venninner ut til graven han allerede hadde gravd ved Palmeira, på østkysten av øya Sal i Kapp Verde. Her slengte han Dalia og hennes 28-årige venninne, Giorgia Busato, ut av bilen, etter å ha bedøvet dem med en sort pepperspray. Den tredje, 17-årige Agnese, fikk beskjed om å holde seg i ro.

— Hold deg i ro, ellers blir det verst for deg selv, var ordren.

Eneste overlevende

Agnese er den eneste overlevende, og hun har fortalt om tragedien til flere italienske medier - om hvordan hun hørte skrikene fra sine to venninner mens de ble steinet til døde. Full av angst trykket hun seg ned i bilsetet mens Sandro og kameraten etter endt gjerning kjørte henne til et annet sted. Her ble hun kastet ut av bilen og slått i hodet med en stor stein. Så besvimte hun, og til hennes hell tyder det på at Sandro og kameraten anså henne for å være død - derfor lot de henne ligge. Da hun kom til seg selv igjen, måtte hun gå ca. en mil for å få hjelp.

Sommerforelskelse

Historien om det brutale drapet har rystet Italia. Ifølge flere medier er det snakk om en dramatisk utgang på et forhold som startet med en sommerforelskelse. Dalia Saiani var en rutinert windsurfer og flere ganger premiert. Hun hadde delvis slått seg ned på Kapp Verde-øyene, som i windsurferkretser anses som ideelle for denne sporten. Her møtte hun turistguiden Sandro som hun forelsket seg i, men romansen tok slutt.

Møtet fredag kveld var tenkt som et siste forsøk på å få avklart forholdet. Men Dalia følte seg ikke trygg med Sandro, som bare ble mer og mer innpåsliten. Derfor ba hun venninnene om å bli med.

17-årige Agnese kom fra Ravenna og var på sin første utenlandsreise alene, men foreldrene lot henne reise fordi de hadde kjent Dalia i flere år og følte seg helt trygg på henne.

Arrestert

Etter drapet møtte Sandro som vanlig på jobb neste dag, men nå er både han, vennen og en tredje, som er anklaget for å være medskyldig, arrestert. Ifølge opplysninger som har lekket ut etter obduksjonen av de to kvinnene, døde Giorgia av steining, mens Dalia ennå var i live da graven ble kastet igjen.

Kapp Verde ligger utenfor Senegal på Afrikas vestkyst. Star Tour har charterturer til øygruppen, som på byråets hjemmesider blir beskrevet som preget av fred og harmoni.