Rundt 150 mennesker, blant dem pensjonister og små barn, har søkt tilflukt på Kassam Ground etter at vannmassene oversvømmet hjemmene deres i Oxford. Onsdag gikk elva Themsen over sine bredder i og omkring den historiske universitetsbyen.

Flommen beveger seg sør— og østover. Neste kjente sted som kan bli rammet, er Windsor med sitt berømte slott og den berømte kostskolen Eton, og derfra er veien kort til Storbritannias hovedstad og største by London.

Spår mer regn

– Vi har sendt ut varsler om alvorlig flomfare på seks ulike steder. Det ser ut til at det vil komme rundt 20 millimeter regn over hele området i løpet av morgendagen, sa en talsmann for det britiske miljøverndirektoratet onsdag.

– Det vil ikke forårsake noen storstilte ødeleggelser. Men det vil ikke akkurat gjøre det lettere å rydde opp etter flomkatastrofen, tilføyde talsmannen som i tråd med britisk praksis ba om å få være anonym.

Lengst vest i katastroferegionen, i grevskapet Gloucestershire ved grensen mot Wales, har vannstanden i Storbritannias lengste elv Severn begynt å synke. Flommen i Severn har gjort stor skade på byene Gloucester og Tewkesbury.

– Langt fra over

Dronning Elizabeth har uttrykt sjokk over flomskadene og medfølelse med de rammede. Miljøvernminister Hilary Benn advarer samtidig om at flommen, som er den verste i Storbritannia på mer enn 60 år, langt fra er over.

Mens regjeringen må tåle hard kritikk for mangelfull beredskap, er flomofrene fulle av lovord over de frivillige hjelpeorganisasjonenes innsats.

– Vi skal bowle og se den nye Simpsons-filmen, forteller seksbarnsmoren Joanne Way fra Oxford.

Way og barna trøster seg så godt de kan. I likhet med mange andre briter, er Joanne underforsikret, og hun får trolig ingen ting i erstatning for flunkende nye hvitevarer som var satt på plass i huset i Oxford før flommen kom.

DARREN STAPLES