Hendelsen fant sted i den nordalbanske byen Shllak søndag hvor opposisjonen står sterkt, ifølge myndighetene. De to valgoffiserene som ble skutt i Tirana, ble kun lettere såret.

Albanias 2,5 millioner stemmeberettigede begynte å avgi stemmer på nytt parlament søndag morgen. Valget spås å bli en jevn kamp mellom det ledende Sosialistpartiet og Demokratipartiet til opposisjonsleder Sali Berisha. Det er ventet at den sosialistiske statsministeren Ilir Meta blir gjenvalgt, men med et knappere flertall.

Berisha har kalt regjeringen "det mest korrupte styre noensinne"— en ikke uvanlig sjargong i et land hvor de politiske skillelinjene stikker dypt. Hundretusener av stjålne militære våpen er fremdeles i private hender, men situasjonen i landet har vært fredelig siden 1998 og de politiske konfrontasjonene er mer behersket.

Søndagens parlamentsvalg er det første siden landet ble kastet ut i anarki i 1997. Valgkampanjen har vært fredelig sett i forhold til valget i 1997 hvor en fredsbevarende styrke fra Italia akkurat hadde rukket å innføre ro og orden etter måneder med uro som startet da et omfattende pyramidespill brøt sammen.

Albanias sentrale valgkomité sa lørdag at det hadde nektet 109 kandidater å stille til valg fordi de ga seg ut for å være uavhengige, men i realiteten representerte de to største partiene.

250 vestlige observatører er til stede under valget. De første resultatene er ventet ved midnatt søndag.

NTB-REUTERS-AFP