En talskvinne for det britiske utenriksdepartementet sier at to kjøretøyer fra det britiske konsulatet i Jerusalem etter forhandlinger med den israelske hæren, fikk lov til å kjøre inn i Betlehem for å hente de sju.

Den britiske komikeren Jeremy Hardy var blant dem. Han sa at to av britene ble såret mandag da israelske soldater skjøt mot dem under en fredsdemonstrasjon i landsbyen Beit Jala. Hardy sier han var i Betlehem for å lage en dokumentar om fredsaktivister.

Amerikanerne ble fraktet ut i militære kjøretøyer, mens tungt væpnede amerikanske sikkerhetsvakter dekket evakueringen. Det ble ikke opplyst hvor mange som ble evakuert.

Også Italia klarte ved intense forhandlinger å ta seg inn for å hente ut fem italienske journalister og deres armenske kollega som også jobbet for italienske medier. De ble brakt ut fra Franciscaner-klosteret i byen, der de hadde søkt tilflukt.

TV-journalisten Toni Capuozzo sa senere at de på en side følte lettelse, men på den annen side var lei seg over å måtte forlate munkene.

Franciscaner-munkene appellerte onsdag til journalister om å bli i Betlehem slik at de kan garantere sikkerheten til flere hundre palestinere som har søkt tilflukt i Fødselskirken som er omringet av israelske styrker. (NTB)

STRIDENS BY: Det pågår en nervekrig i Betlehems gater. Nå har vestlige journalister rømt byen.