14 irakere ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i luften nær den sivile hovedinngangen til en sone hvor både Bagdad flyplass og USAs militære hovedkvarter i Irak ligger.

Seks personer ble skadd i angrepet, ifølge det amerikanske militæret.

Minst 16 mennesker ble drept og flere titall såret i fem andre bombeangrep på det som er av de blodigste dagene på mange uker i Bagdad, opplyste politiet søndag.

To av livvaktene til Iraks utenriksminister Hoshiyar Zebari ble drept og tre andre personer såret da kolonnen deres ble rammet av en bombe i veikanten nord for Bagdad søndag. Zebari var ikke selv i følget som ble rammet av eksplosjonen.

Seks mennesker, blant dem tre politifolk, ble drept av en bombe som var rettet mot en politipatrulje i det sunniarabiske distriktet Aadhamiya.

Fire personer ble dessuten drept og fem såret da en bombe som skulle ramme en politipatrulje, gikk av nordøst i byen.

I et annet angrep som var rettet mot en kontrollpost bemannet av styrker fra innenriksdepartementet i Bagdad sentrum, ble to mennesker drept og fem såret.

I Basra ble to britiske soldater drept og én annen såret da kolonnen de var i ble rammet av en bombe i veikanten søndag, ifølge en talsmann for det britiske forsvarsdepartementet i London.

Lørdag ble seks mindre sjiamuslimske helligdommer på landsbygda nordøst for Bagdad ødelagt i bombeangrep. Anslagene mot helligdommene antas å være de siste sekteriske voldshandlingene i det krigsherjede landet.