Mellom 60 og 80 personer er brakt til sykehus i Bahrain etter at politiet brukte gass og gummikuler mot demonstranter på Perleplassen i hovedstaden Manama.

Uroen oppsto da demonstranter forsøkte å vende tilbake til plassen umiddelbart etter at de militære hadde trukket seg bort.

En lege ved Salmaniya-sykehuset i Manama sier til Reuters at sykehuset er fullt og ikke har nok oksygen til å behandle alle som er blitt skadd.

Uroen har foreløpig endt med at tusener av demonstranter igjen er på Perleplassen mens politiet har trukket seg tilbake.

En gruppe demonstranter vendte tilbake til plassen straks de militære var borte, og politiet svarte med tåregass for å drive demonstrantene vekk.

Bahrains største landsorganisasjon oppfordret lørdag til generalstreik fra søndag, opplyser en representant for ansatte i flyselskapet Gulf Air.

Bahrains kronprins uttalte tidligere lørdag at alle militære har fått ordre om å trekke seg bort fra gatene, og at det igjen er politiet som har oppgaven å opprettholde ro og orden.

Soldater og pansrede kjøretøyer forlot Perleplassen lørdag formiddag etter at opposisjonen hadde avslått myndighetenes invitasjon til dialog så lenge de militære var i virksomhet.

En TV-produsent fra Reuters sier at alle militære er borte fra plassen. Ti politibiler holdt vakt mens tilbaketrekningen skjedde.