Flere sivile drept i Afghanistan

Flere sivile afghanere ble mandag drept i luftangrep fra de NATO-ledede styrkene, ifølge offisielle talsmenn.

Angrepene skjedde i to provinser, Badghis i vest og Helmand i sør.

Det var mandag ikke klart akkurat hvor mange som ble drept i angrepene. En talsmann for de NATO-ledede styrkene sa at de var «klar over påstanden om sivile tap i området», og at de nå undersøker saken.

En talsmann for myndighetene i Badghis-provinsen, Sharafuddin Mojadidi, karakteriserte hele området som «totalt usikkert».

Talsmannen opplyste at det felles angrepet fra afghanske og internasjonale styrker var rettet mot en høytstående Taliban-offiser i Balamorghab-området.

Fredag ble seks medlemmer av en familie i Sangin-området drept i et luftangrep, deriblant to gutter, tre jenter og en kvinne, ifølge en lokal talsmann.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Utenriks