Flere sivile drept i Afghanistan

Flere sivile afghanere ble mandag drept i luftangrep fra de NATO-ledede styrkene, ifølge offisielle talsmenn.

Angrepene skjedde i to provinser, Badghis i vest og Helmand i sør.

Det var mandag ikke klart akkurat hvor mange som ble drept i angrepene. En talsmann for de NATO-ledede styrkene sa at de var «klar over påstanden om sivile tap i området», og at de nå undersøker saken.

En talsmann for myndighetene i Badghis-provinsen, Sharafuddin Mojadidi, karakteriserte hele området som «totalt usikkert».

Talsmannen opplyste at det felles angrepet fra afghanske og internasjonale styrker var rettet mot en høytstående Taliban-offiser i Balamorghab-området.

Fredag ble seks medlemmer av en familie i Sangin-området drept i et luftangrep, deriblant to gutter, tre jenter og en kvinne, ifølge en lokal talsmann.

Siste fra Utenriks

o Dokument om jøde-registrering i Ukraina kan være falskt

En prorussisk separatistleder øst i Ukraina sier at han aldri har undertegnet et dokument der jøder bes om å registrere seg og levere lister over sine eiendeler.

o Russland raser etter skyting i Ukraina

Russland kommer med kraftige anklager mot ukrainske myndigheter etter at flere prorussiske separatister skal ha blitt drept i en skuddveksling øst i Ukraina.

o Over 40 mistet livet i bussulykke i Pakistan

Minst 42 personer er omkommet og 17 skadd i en bussulykke i den pakistanske byen Sukkur, opplyser politiet.

Skyting i Ukraina brøt påskefreden

Minst to mennesker ble drept i skytingen ved en vaktpost øst i Ukraina tidlig søndag morgen. Russland anklager høyrenasjonalister for å stå bak. I Ukraina rettes anklagene mot russiske spesialsoldater.

o 13 omkomne hentet ut fra fergen

Ytterligere 13 omkomne passasjerer ble søndag morgen hentet ut fra passasjerfergen Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag. Fra før er 36 bekreftet omkommet.

o Tsunami-varsel etter kraftig jordskjelv

Et kraftig jordskjelv med styrke 7,8 ble lørdag målt utenfor Papua Ny-Guinea, ifølge USAs geologiske overvåkingssenter (USGS).