Alle pågripelsene skjedde i stockholmsområdet i løpet av søndag morgen og formiddag, opplyser Arne Andersson, operativ sjef for Rikskriminalpolitiet.

De pågrepne er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran.

– Pågripelsene gikk rolig for seg og ble utført av vår egen nasjonale innsatsstyrke, sier Andersson.

Helikopterkompetanse

Han ønsker ikke å gå i detaljer om hvor mange som er arrestert, hvor gamle de er eller hva slags bakgrunn de har. Han vil heller ikke kommentere om noen av de pågrepne har helikopterkompetanse.

Det er ennå ikke kjent hvor mye penger ranerne fikk med seg. Spekulasjonene spenner fra 45 millioner svenske kroner til 1 milliard.

Andersson vil imidlertid ikke si om politiet har gjort noen beslag i forbindelse med pågripelsene. Det er dermed ikke kjent om politiet har funnet noe av ransutbyttet.

Oppsiktsvekkende

Det oppsiktsvekkende ranet skjedde i 5-tiden onsdag morgen. Ranerne kom til pengesentralen i Västberga sør for Stockholm i et helikopter og slo seg gjennom glasstaket.

Etter å ha sprengt seg vei gjennom bygningen, lempet de sekker med penger om bord. Så forsvant de, like plutselig som de kom. Det hele var over på 20 minutter.

En storstilt politijakt startet, og noen timer senere ble helikopteret funnet, men verken ranere eller utbytte var å se. Ranerne hadde for øvrig sørget for å forsinke politiets arbeid med bombetrusler mot politiets helikoptre samt å strø spikernagler på veiene rundt pengesentralen.

Ifølge svenske medier har politiets hovedteori vært at ranet ble planlagt og utført av organiserte kriminelle med røtter på Balkan, og med militær erfaring.

Rolig

G4S har utlovt hele 7 millioner kroner i dusør for tips som fører til at gjerningsmennene blir pågrepet og tiltalt, eller at utbyttet kommer tilbake. Men selskapet kan trolig beholde pengene sine, for ifølge Andersson var det ingen direkte tips som førte fram til pågripelsene.

– Dette er fruktene av godt politiarbeid, sier han.

Pågripelsene er et stort gjennombrudd for politiet, som har fått mye kritikk for hvordan saken ble håndtert de første, viktige timene.

– Nå følger en intensiv fase med avhør og husransakelser, forteller Andersson.