Norske myndigheter opplyste onsdag kveld at 20 nordmenn skal være omkommet.

Onsdag ble Martin Aanstad (12) funnet død i jungelen ved Khao Lak i Thailand. Han var på ferie med foreldrene sine og en eldre bror. Tolvåringen sto på gaten sammen med moren sin da flodbølgen rammet. Martin ble trukket av gårde med bølgen.

Lette lenge

Storebroren Marius (15) var inne på hotellet da bølgen kom. Også han ble dratt av gårde med vannmassene. Han ble senere funnet igjen på et sykehus i Bangkok.

Lenge lette familien etter Martin, men onsdag kom dødsbudskapet.

— Vi har fått en sikker bekreftelse på at det er ham. Han ble funnet omkommet i jungelen, sier Martins onkel, Kennet Aanstad, som er familiens talsmann, til VG Nett.

Treåring omkom

Onsdag ble det kjent at en tre år gammel gutt fra Drøbak var funnet omkommet i Thailand. Gutten var på ferie med faren, moren, broren og besteforeldrene. Faren ligger hardt skadd på sykehus, mens moren og den eldre broren kom fra det med lettere skader, skriver Akershus Amtstidende.

Tirsdag ble en 57 år gammel kvinne fra Karmøy funnet omkommet. Kvinnen var med i et reisefølge på fire til Phuket og forsvant i forbindelse med en busstur til Patong Beach. Kvinnen var savnet i nesten to døgn før hun ble funnet.

Reddet barna

Også Sineenaj P. Helgeland (33) og Carl Jørgen Johansen (52) fra Larvik ble tirsdag funnet omkommet i Thailand.

Helgeland var på ferie med sin mann og deres to barn på fire og seks år. Familien befant seg på stranda da flodbølgene kom, skriver Østlands-Posten. De små barna ble reddet fra vannmassene. Ektemannen lette lenge etter 33-åringen, men måtte til slutt gi opp.

Også Carl Jørgen Johansen var på ferie med familien da han omkom.

— Hele familien ble tatt av bølgen. De er alle fysisk og psykisk skadd. Nå er de tilbake på hotellet, og vi prøver å få dem hjem, opplyser den omkomnes bror, Ole Geir Johansen til Østlands-Posten.

UD vil overfor NTB verken bekrefte eller avkrefte om de omkomne er blant de 20 de har fått melding om.

Mange savnede

464 nordmenn, som man vet oppholdt seg i de flodbølgerammede områdene, er onsdag kveld fortsatt savnet. I tillegg har ikke Utenriksdepartementet oppnådd kontakt med 840 nordmenn som kan være i området. Lokalaviser over hele Norge melder om personer fra sitt distrikt som er savnet i Thailand, og mange tusen pårørende frykter for hva som kan ha skjedd med sine nærmeste.

Flere nettsider har laget områder hvor pårørende kan legge ut bilder og beskrivelse av sine savnede med et håp om at noen skal ha sett dem.

Blant de rammede er Lyn-trener Espen Olafsen. Han savner sin kone og datter etter flodbølgene i Thailand. På Lyns hjemmeside står det at treneren og sønnen Balder er fysisk uskadd, men at kona Elfrid og datteren Frøya er blant de savnede. Også saksofonist Sigurd Køhn (45) er blant de savnede. Ifølge VG var han på ferie med familien i Khao Lak i Thailand.

  • Se også vår samleside med de siste sakene om katastrofen

(NTB)

<b>UTRYDDET PARADIS:</b> I Khao Lak bæres de døde bort.<br/> FOTO: REUTERS